2016. április 10., vasárnap

Unreal Tournament

Visszatér sokak kedvence, az Unreal Tournament. A játék, mely fényes múltat tudhat magának, azonban az utóbbi időben kezdett feledésbe merülni. Az új verziót az Epic Games készíti el; egyelőre egy úgynevezett „pre-alpha” kiadás látott napvilágot, ami ugyan még csak korlátozott játékmenetet tud nyújtani, viszont legalább ígéretesen néz ki.
Képtalálat a következőre: „unreal tournament”

Az Epic Games biztosította a rajongókat, hogy a készülő játék a régi és új játékosok számára egyaránt megnyerő lesz majd. A klasszikus terepek mellett eddig sosem látott pályák is bekerülnek a választható térképek listájába, emellett új játszható karaktereket is létrehoznak. És amire mindenki a legjobban vár: olyan ikonikus versenytípusok köszönnek vissza, mint a „Capture the Flag” vagy a „Deathmatch”.


A Deathmatch – mindenki mindenki ellen – volt az a játékstílus, ami 1999-ben, az UT első részének megjelenésekor igazán beindította az esportot, mint versenytevékenységet. Sajnos a 2007-es UT 3 sikertelensége miatt a Deathmatch szinte teljesen eltűnt az esportok kínálatából.

A tavalyi bemutató verseny meglepően sikeres volt és pozitív fogadtatásban részesült. Nem is csoda, hogy az Epic Games minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a játék, elkészülése után esportként léphessen be a köztudatba. Annak fényében pedig főként érthető ez az elvárás, hogy már a címben megtalálható a „Tournament” szó. Mi más lehetne tehát, mint potenciális esport?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése